Hlavní navigace

Iron Mountain vstoupila na náš trh

8. 2. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Po svém vstupu na evropský trh na konci 90. let přišla společnost Iron Mountain prostřednictvím převzetí firmy Docu Guard také do České republiky. Pro české podniky to znamenalo možnost začít naplno využívat komplexní řešení a služby pro ochranu jejich informací spolu se silným zázemím jedné z největších firem v oboru na světě. Toto sloučení bylo zakončeno v listopadu loňského roku, kdy Docu Guard převzal také jméno své mateřské společnosti.

Po svém vstupu na evropský trh na konci 90. let přišla společnost Iron Mountain prostřednictvím převzetí firmy Docu Guard také do České republiky. Pro naše podniky to znamenalo možnost začít naplno využívat komplexní řešení a služby pro ochranu a skladování dat jak v papírové, tak v digitální podobě, spolu se silným zázemím jedné z největších firem v oboru na světě. Toto sloučení bylo zakončeno v listopadu loňského roku, kdy Docu Guard převzal jméno své mateřské společnosti.

Outsourcingové služby Iron Mountain si získávají stále větší oblibu mezi firmami podnikajícími v České republice. V současné době už má firma více než 500 zákazníků (například Komerční Banka, Citibank, ČSOB, Tesco, HVB, Coca-Cola), pro něž je zodpovědný přístup k citlivým informacím nezbytností. Zákazníci oceňují především výrazný pokles nákladů na činnosti spojené se správou a ochranou informací spojený s růstem efektivity a spolehlivosti těchto procesů oproti období, kdy si je zajišťovali z vlastních zdrojů.

Součástí komplexních řešení nabízených Iron Mountain je kromě poradenství i 200 center pro úschovu všech druhů a formátů fyzických i digitálních dokumentů v Evropě a více jak osm stovek ve světě. V ČR se takovéto centrum nachází v Jincích u Prahy.

Centra dokumentů zaručují klientům dodržení nejnáročnějších standardů v oblasti strukturální integrity, bezpečnosti a protipožární ochrany.

Iron Mountain je přední světovou společností v oblasti správy duševního vlastnictví, do jejíž hlavní kvalifikace spadá úschova technologií a správa domén. Jejími zákazníky je více než 75% firem umístěných na žebříčku nejbohatších podniků Fortune 500.

Autor článku