Hlavní navigace

Intel Capital založil nový investiční fond

11. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jde o „China Technology Fund II“ v hodnotě pul miliardy dolarů a zahrnuje investice do společností Holdfast Online Technology, která poskytuje platformu pro hostování videoher a do firmy Newauto Video Technology.

Intel Capital, investiční organizace společnosti Intel, ohlásila vznik druhého investičního fondu v Číně Intel Capital China Technology Fund II. Nový, pětisetmilionový fond bude využíván pro investice do bezdrátového širokopásmového internetu, vývoje technologií, médií, telekomunikací a techniky. Ty mají společnosti Intel pomoci doplňovat firemní aktivity a rozšiřovat technologický trh v Číně.

Prostředky prvního fondu organizace Intel Capital China Technology Fund, s kapitálem 200 milionů dolarů, byly plně investovány do místních čínských společností. V souvislosti s ohlášením vzniku fondu Intel Capital China Technology Fund II, jež spadá na 40. výročí vzniku společnosti Intel, oznámil Intel Capital také dvě nové, do fondu spadající investice:

Holdfast Online Technology Co. Ltd. poskytuje platformu pro hostování videoher, ať už přes LAN nebo prostřednictvím herních konzolí, aby se mohli hráči střetávat prostřednictvím WAN (Wide Area Network).

Newauto Video Technology Inc. nabízí a prodává televizním stanicím v Číně videovybavení, síťová řešení a služby systémové integrace. Newauto také poskytuje editaci digitálního obsahu a služby sportovním, živě vysílaným programům. Newauto je poskytovatelem služeb pro nadcházející letní Olympijské hry 2008 v Pekingu.

Autor článku