Hlavní navigace

HP úložný systém pro poskytovatele online služeb a digitálních médií

18. 7. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Společnost HP oznámila uvedení vysoce škálovatelného úložného systému, který zjednodušuje správu mnoha petabajtů dat za dostupnou cenu. Má být vhodný zejména pro provozovatele online služeb a digitálních médií.

Společnost HP oznámila uvedení vysoce škálovatelného úložného systému, který zjednodušuje správu mnoha petabajtů dat za dostupnou cenu. Má být vhodný zejména pro provozovatele online služeb a digitálních médií.

Nové služby webu 2.0 a digitálních médií, např. sdílení fotografií, streamovaná média, video na vyžádání a společenské sítě, generují obří objemy dat, které je třeba pohotově ukládat, spravovat a otevírat. Podobné nároky mají i velké podniky v plynařském a ropném průmyslu, firmy zabývající se zabezpečením a ostrahou či genetické laboratoře.

HP StorageWorks 9100 Extreme Data Storage System (ExDS9100) odpovídá na tyto požadavky tím, že nabízí obrovskou úložnou kapacitu a zjednodušenou, integrovanou správu. Žádný jiný souborový úložný systém NAS na současném trhu nenabízí jednotné rozhraní pro správu s možností škálování do řádu několika petabajtů.

ExDS9100 představuje první produkt v řadě řešení HP pro distribuovaná prostředí využívající tzv. cloud computing, což je nově se rozvíjející kategorie infrastruktury pro služby poskytované po internetu. Díky ekonomicky výhodné architektuře pro tato prostředí umožňuje ExDS9100 zákazníkům nabízet nové online služby nebo zdokonalovat stávající nabídky a generovat tak nové tržby.

„Mnoho společností se potýká s explozivním růstem souborů – nejen s jeho kapacitními aspekty, ale také s tím, jak využívat digitální a statická média ke generování dalších zdrojů příjmů z online služeb,“ řekl Mark Peters, analytik agentury Enterprise Strategy Group. „HP se snaží odpovědět na tuto dvojí potřebu trhu, kterému jde o mnohem víc než jen o petabajtovou škálovatelnost za dostupnou cenu. Zákazníci hledají systémy, které spojují škálovatelnost se zjednodušenou správou, jednoduchým ovládáním a integrovanou podporou aplikací. Zjednodušeně řečeno, nové obchodní modely vyžadují kromě úložné kapacity také použitelnost.“

„Protože požadavky firem se rychle mění a digitální mediální soubory rostou exponenciálním tempem, podniky potřebují spravovat růst tak, aby na své úložné infrastruktuře mohly vydělávat. Právě v tom je hlavní síla produktu ExDS9100,“ řekl Dave Roberson, senior viceprezident a ředitel HP StorageWorks. „ExDS9100 je jediný ucelený hardwarový a softwarový systém, který poskytuje zákazníkům s vysokými kapacitními nároky flexibilní a cenově dostupné řešení.“

HP ExDS9100 je jednotný systém, který se skládá ze tří hlavních komponent:

  • Výkonový blok: Energeticky úsporná skříň HP BladeSystem s blade servery nabízí potřebný výkon pro zvládnutí extrémních kapacitních požadavků. Základní řešení tvoří čtyři serverové desky, z nichž každá poskytuje propustnost až 200 megabajtů (MB) za sekundu. Tuto konfiguraci lze snadno škálovat na maximální konfiguraci 16 desek až se 128 jádry, kdy dosáhne celkového výkonu 3,2 gigabajtu (GB) za sekundu.
  • Kapacitní blok: Základní konfigurace poskytuje tři vysoce dostupné úložné bloky s kapacitou 246 terabajtů (TB). Maximální konfigurace podporuje až deset úložných bloků s kapacitou 820 terabajtů (TB).
  • Software: Systém využívá software HP pro souborový clustering, který je pro náročná prostředí webu 2.0 a digitálních médií nezbytný. Kvůli zjednodušení architektury systému a snížení nákladů běží aplikace přímo na serverovém bloku, takže odpadá nadbytečná vrstva softwaru. Jednotné grafické rozhraní pro správu a průvodci umožňují snáz zvládnout správu větší úložné kapacity s menším počtem administrátorů.

Systém HP ExDS9100 by měl být k dispozici ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku. Další informace jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/extremestorage.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku