Hlavní navigace

HP rozšiřuje portfolio BladeSystem

24. 4. 2008
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Společnost HP rozšířila portfolio HP BladeSystem o blade server Integrity konstruovaný pro paměťově náročné úlohy v datových center.

Společnost HP rozšířila portfolio HP BladeSystem o blade server Integrity konstruovaný pro paměťově náročné úlohy v datových center.

Jako první blade server HP se čtyřmi sockety spojuje HP Integrity BL870c modulární infrastrukturu a energetickou účinnost platformy HP BladeSystem se špičkovými charakteristikami serverů Integrity.

Nový server snižuje rovněž požadavky na prostor, protože se na stejnou plochu vejde až 2,5krát více blade serverů BL870c než srovnatelně nakonfigurovaných rackových serverů.

Aby zákazníci nemuseli při implementaci blade řešení Integrity tápat, vytvořilo HP pro servery Integrity konfigurační balíčky Solution Blocks. Tyto předem otestované konfigurace umožňují zákazníkům a prodejcům na platformě HP BladeSystem rychle nasadit kriticky důležité aplikace.

„Model BL870c posunuje řešení BladeSystem do nejužší skupiny trhu serverů pro důležité podnikové úlohy. Spojuje přednosti blade serverů z hlediska nákladů, doby potřebné k nasazení a spotřeby energie s osvědčenou škálovatelností a dostupností systémů Integrity,“ řekl Mark Potter, viceprezident společnosti HP pro BladeSystem. „S tímto serverem nyní pokrýváme blade infrastrukturou nejširší spektrum pracovních úloh. I nadále chceme neustále inovovat a držet se strategie ‚blade everything,‘ která pomáhá zákazníkům přizpůsobit technologie jejich praktickým potřebám.“

HP Integrity BL870c rozšiřuje portfolio blade serverů Integrity pro skříně HP BladeSystem c3000 a c7000 o server pokrývající širší spektrum aplikačních požadavků. Rozšíření rodiny HP BladeSystem o BL870c umožní firmám nasazovat a spravovat blade servery Integrity a ProLiant v jediné skříni, kterou lze spravovat společnými řídícími nástroji.

BL870c staví na přednostech prvního blade serveru Integrity třídy c, modelu BL860c, ovšem nabízí dvojnásobný výpočetní výkon a paměťovou kapacitu. Zákazníci si u něj mohou vybrat z operačních systémů Microsoft Windows, HP-UX 11i v2, HP-UX 11i v3, OpenVMS, RedHat a SuSE. Díky velké paměťové kapacitě se BL870c výborně hodí pro vysoce výkonné výpočetní aplikace. Podniky s nejvyššími nároky na dostupnost a škálovatelnost mohou díky serveru BL870c lépe optimalizovat provozní výdaje na podporu růstu svého podnikání.

Open Systems Technologies, poskytovatel řešení a systémový integrátor s certifikací HP Platinum Certified, který sídlí v Grand Rapids ve státě Michigan, úspěšně pomohl mnoha organizacím přesunout zásadní podnikové aplikace na blade servery HP.

„Mnozí z našich zákazníků hledají vysoce výkonný unixový server, který nabízí prostorovou a energetickou efektivitu, stejně jako jednoduchou správu. Blade servery Integrity jsou ideálním řešením,“ řekl Jim VanderMey, viceprezident pro technické provozy, Open Systems Technologies. „Vzhledem k čím dál hustším konfiguracím produktů a prosazování skříní pro počítače blade bude zřejmě brzy většina unixových serverů nižší a střední kategorie založena na technologii blade. Organizacím s určitými podnikovými aplikacemi umožní nový server BL870c začít využívat blade infrastrukturu.“

HP Solution Blocks pro blade servery Integrity zjednodušují nasazení podnikových aplikací a optimalizují využití skříní HP BladeSystem. Pomáhají tak ušetřit čas a peníze. Každý Solution Block tvoří kombinace blade serverů Integrity, aplikačního softwaru, úložné a propojovací technologie HP; vše vychází z doporučených postupů a testů HP.
Jako první Solution Blocks pro servery Integrity jsou k dispozici balíčky pro plánování podnikových prostředků (ERP), architekturu SOA, integraci aplikací a správu produktových dat. Například v rámci balíčku Oracle PeopleSoft Solution Block for PeopleSoft Enterprise 9.0. si mohou podniky vybrat z konfigurací pro základní, střední a vysokou dostupnost. Balíčky zahrnují kombinace blade serverů BL860c, BL870c a ProLiant BL460c spolu s širokou řadou úložných řešení. Pomocí vysoce výkonné, spolehlivé a modulární infrastruktury pomáhá HP zákazníkům Oracle budovat dlouhodobé IT strategie, které se mohou dynamicky přizpůsobovat vývoji podnikového prostředí.

„Oracle PeopleSoft Solution Block umožňuje našim zákazníkům rychle zprovoznit jejich IT systémy, aby se mohli soustředit na nejdůležitější aspekt svého podnikání – růst,“ řekla Doris Wong, viceprezidentka skupiny PeopleSoft Enterprise ve společnosti Oracle. „Je to poslední případ toho, jak HP a Oracle spolupracují na řešení výzev současných podniků a usnadňují synchronizaci infrastruktury, aplikací, služeb a podnikových procesů.“

Ceny serveru BL870c začínají pod 8 000 amerických dolarů. Ceny balíčků Solution Blocks for Integrity jsou k dispozici na vyžádání od společnosti HP a jejích obchodních partnerů a závisí na konkrétní konfiguraci.

Autor článku