Hlavní navigace

HP pomůže telekomunikačním operátorům automatizovat správu sítí

1. 4. 2008
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

Společnost HP oznámila vylepšení softwaru, která pomohou telekomunikačním operátorům s migrací na vyspělejší systémy podpory provozu (OSS).

Společnost HP oznámila vylepšení softwaru, která pomohou telekomunikačním operátorům s migrací na vyspělejší systémy podpory provozu (OSS).

Telekomunikační operátoři spoléhají na řešení OSS při automatizaci správy bezdrátových, pevných a širokopásmových sítí, a zajištění kvality služeb pro zákazníky.

Nové funkce produktů HP TeMIP Software 6.0 a HP Service Activator Software 5.0, které jsou součástí portfolia HP Next Generation Operations Support Systems (NG OSS), pomohou operátorům dosáhnout měřitelných podnikatelských výsledků: rychlejší aktivace služeb, kratší průměrné doby oprav a v důsledku pak i větší věrnosti zákazníků.

Softwarová řešení HP OSS už používá více než 400 zákazníků po celém světě.

„Tyto inovace jsou výsledkem značných investic HP do výzkumu a vývoje, a téměř dvacetiletých zkušeností se systémy OSS,“ řekl Ananda Subbiah, viceprezident společnosti HP pro komunikační, mediální a zábavní řešení. „HP vybudovala nejširší portfolio OSS na trhu a bude nadále poskytovat uznávaná prvotřídní řešení založená na otevřených standardech spolu s vysokou odborností, kterou operátoři potřebují pro systémy OSS další generace.“

Vylepšení produktu HP TeMIP Software 6.0
HP TeMIP Software je vysoce automatizované řešení, které je odolné vůči poruchám a poskytuje operátorům přehled o všech prvcích a systémech napříč různými typy sítí. Nová verze nabízí následující výhody:

  • rychlejší diagnostiku problémů, upozornění zákazníka a urychlenou opravu problémů pomocí nových technik odhalování vzorců a zdokonaleného filtrování;
  • snížení nákladů na projekty díky podpoře standardů a protokolů integrace, jež pomáhají implementovat principy plug-and-play systému NG OSS;
  • efektivnější využívání hardwarových zdrojů díky podpoře virtualizace a různých operačních systémů.

Migraci usnadňuje skutečnost, že nová verze je plně kompatibilní s předchozími verzemi.

Mobiltel, součást MobilKom Austria Group (MAG), poskytuje bezdrátové hlasové a datové služby 3G pěti miliónům zákazníků v Bulharsku. Nedávno nasadil svůj Umbrella Network Management System (UNMS) založený právě na softwaru HP TeMIP. UNMS slouží pro správu vlastní bezdrátové sítě MobilTelu i sítí dalších operátorů skupiny MAG v jiných zemích, např. v Makedonii. Možnost spravovat několik národních sítí z jediného systému pomohla společnosti MAG podstatně zvýšit účinnost provozu a realizovat tak značnou finanční úsporu.

HP TeMIP Software také nabízí rozhraní webových služeb pro podporu standardů jako MTOSI (rozhraní pro provozní systémy různých technologií).

Vylepšení produktu HP Service Activator Software 5.0
HP Service Activator Software automatizuje a urychluje komplexní konfigurační procesy, jež udělají z objednávky zákazníka aktivovanou službu připravenou rovnou k použití. Poslední verze tohoto softwaru optimalizuje proces plnění služeb ještě dokonalejší automatizací jádrových aktivačních procesů a jejich integrací se správou objednávek a řízením skladu.

Menší operátor tak může nyní snížit rizika a náklady pomocí jediného řešení, jež integruje celý proces správy objednávek, skladu a aktivace, a umožňuje prakticky okamžité monitorování služeb. Větším telekomunikačním operátorům umožňuje otevřená architektura softwaru HP Service Activator flexibilně nasadit na jediné platformě několik řešení. Operátoři všech velikostí budou také moci snáz zvládat růst díky novým funkcím, jež zajišťují velmi vysokou škálovatelnost.

Platforma HP Service Activator nabízí předem připravená řešení pro konkrétní podnikové aplikace: virtuální privátní sítě, metropolitní ethernet a rezidenční IP služby.

HP Service Activator MSS pro telekomunikační prostředí založená na technologiích Cisco
Společnost HP zároveň oznámila HP Service Activator Solution for Managed Services (HPSA-MSS), což je verze integrovaná s technologiemi Cisco Systems. HPSA-MSS je předem připravené řešení, jež automatizuje aktivaci a správu podnikových IP služeb, například hlasu přes IP, bezdrátové místní sítě a bezpečnostních služeb, které nabízejí operátoři svým podnikovým zákazníkům.

S řešením HPSA-MSS mohou telekomunikační operátoři nasadit komunikační služby založené na protokolu IP pro podniky jakékoli velikosti a efektivně je spravovat. HPSA-MSS využívá kromě jiného Cisco CNS Configuration Engine, Cisco Unified Communications 500 Series for Small Business, směrovače Integrated Services Router řad Cisco 800, 1800, 2800 a 3800, Cisco Unified Communications Manager a Cisco Unified Communications Manager Express.

HPSA-MSS je zpočátku k dispozici v Evropě, na Blízkém východě a v Africe. Řešení budou prodávat obě společnosti.

„Cisco i HP je odhodláno pomáhat telekomunikačním operátorům poskytovat jejich podnikovým zákazníkům co nejkvalitnější služby,“ řekl Paolo Campoli, senior ředitel, Service Providers Solutions Development Europe, Cisco. „Integrací softwaru HP Service Activator s řešeními spravovaných služeb Cisco mohou telekomunikační operátoři rychleji a s nižšími náklady nasazovat služby jednotné komunikace pro firmy.“

Autor článku