;
Hlavní navigace

Hodinky pro piloty a rychlé žehlení

6. 12. 2006
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Rubrika Gadgets z tištěného Business Worldu 12/2006

Rubrika Gadgets z tištěného Business Worldu 12/2006

Největší plazma v ČR
Panasonic uvedl na český trh televizor Panasonic Viera TH-65PV600 s úhlopříčkou 165 cm, což je momentálně největší plazmový HDTV televizor v ČR. Disponuje HDTV rozlišením 1 920 × 1 080 bodů, kromě reprodukce HD signálu plazmové televizory Viera nabízejí i převzorkování na vyšší kvalitu. Chloubou nového modelu má být systém správy barev New Super Real Gamma System s až 4 096 odstíny šedé. Kontrast dosahuje hodnoty 5 000 : 1.

Gigabajtové PDA
Asus představil PDA MyPal A639 GPS s vestavěnou pamětí o velikosti 1 GB, která poskytuje dostatečný prostor pro GPS mapy a digitální multimediální obsah. Nový kapesní počítač nabízí podporu pro GPS, Wi-Fi a Bluetooth v2.0. Přístroj je vybaven slotem pro SD karty a díky otočné anténě má mít kvalitní příjem satelitního signálu. V oblasti Wi-Fi umožňuje zařízení využívat standardy 802.11b/g.

Automaty pro piloty
Khaki X-Wind Automatic jsou prvními hodinkami na světě obsahujícími kalkulátor úhlu snosu, umožňující pilotům přesně vypočítat a zaznamenat složku bočního větru. A pro ty, kteří navigaci potřebují, je tento kousek od Hamiltonu skvělým pomocníkem. Hodinky mají sportovní a moderní design a pro snadnou viditelnost mají průměr pouzdra 44 mm. Osobitý chronograf je nabízen ve variantách s černým nebo stříbrně zbarveným ciferníkem a snadno čitelným displejem. Model také disponuje vodotěsností do hloubky 100 metrů a safírovým sklíčkem.

Nová míchačka
Apple uvedl na trh nový iPod shuffle, který má téměř poloviční velikost oproti původnímu modelu. Má objem 8,19 cm3, váží jen 15 gramů a má nový, plně hliníkový design se zabudovaným klipem. Disponuje kapacitou 1 GB paměti flash. Shuffle umožňuje poslouchat skladby v náhodném pořadí, jednoduchým přepnutím lze nastavit přehrávání písní v pořadí, v němž jsou uloženy. Model vydrží přehrávat hudbu na jedno nabití až 12 hodin.

Hodinky k mobilu
Sony Ericsson představil nový módní doplněk sloužící zároveň jako příslušenství mobilního telefonu. Jedná se o náramkové Bluetooth hodinky MBW-100 umožňující správu hovorů a ovládání hudebního přehrávače. Hodinky mají pod ciferníkem umístěný OLED displej, který zobrazuje jméno nebo číslo volajícího či informaci o příchozí zprávě. Stačí pak pouhý stisk tlačítka na odmítnutí hovoru. Pokud se telefon ocitne mimo dosah hodinek, je o tom jejich majitel informován.

Zvukový kouzelník
Společnost Creative vytvořila zařízení Creative Xmod založené na zvukové platformě X-Fi, které zlepšuje kvalitu přehrávané hudby ve formátech MP3, WMA, iTunes nebo AAC za hranice původní CD kvality. Creative Xmod je zařízení o velikosti čokoládové tyčinky. Zapojuje se mezi stereo reproduktory nebo sluchátka a pécéčko, Mac, iPod či jakýkoli MP3 přehrávač. Má zlepšovat poslech hudby převodem zvukového signálu během přehrávání do standardu X-Fi (Xtreme Fidelity) – 24bitového prostorového zvuku.

Rychle a bez hluku
Sony Walkman NW-S700F díky výbavě funkcemi, jako je potlačení hluku okolí, čistý stereo zvuk, průzračné basy a nově vyvinutá sluchátka 13.5φEX, stanoví nový standard vysoce kvalitního zvuku. Technologie potlačení hluku okolí využívá tři kroky a pomocí mikrofonů zabudovaných do sluchátek zachytí okolní hluk a vytvoří protifázovou vlnu, takže uživatel při poslechu není rušen. Přístroj také brání přelévání signálů mezi kanály a omezuje zkreslení basů. Novinka nabízí výdrž akumulátoru 50 hodin a rychlonabíjení za 3 minuty zajistí energii na další 3 hodiny přehrávání.

Žehlení pro rychlíky
Philips přišel na trh s novou napařovací žehličkou GC 4440 s ionizační technologií Ionic Deep Steam, navíc v kombinaci s novou žehlicí plochou SteamGlide se speciální parní špičkou Steam Tip. Pro pohodlné žehlení nabízí Philips GC 4440 nastavitelný výstup páry 0–40 g/min a parní impulz 100 g/min. Pojistka proti odkapávání vody Drip Stop zabraňuje samovolnému úniku vody z průduchů při žehlení v nízkých teplotách a zabudovaný systém Double Active Calc brání vápenatění, takže je možné používat i běžnou vodu z vodovodního kohoutku.

Autor článku