Hlavní navigace

Google by chtěl pomocí Inboxu (t)řídit vaši pracovní poštu

25. 2. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © lichtmeister - Fotolia.com
Společnost Google systematicky pracuje na větším rozšíření své „chytré“ emailové aplikace Inbox. Nyní ji nabízí i pro Google Apps, tedy pro firemní uživatele. Inbox by jim měl podle vize Googlu pomoci k vyšší efektivitě práce s elektronickou poštou.

Smyslem aplikace Inbox, kterou Google představil před několika měsíci, je pomoci uživatelům zavaleným zprávami se lépe orientovat v poště a organizovat si svůj čas. Nově bude Inbox k dispozici i pro Google Apps, aby sloužil i uživatelům v podnikovém prostředí.

Od příštího měsíce Google zpřístupní Inbox omezené skupině uživatelů Google Apps. Společnosti, které budou mít zájem Inbox vyzkoušet, si o něj mohou napsat na adresu inboxforwork@google.com ze svého administrátorského účtu Google Apps for Work.

Podle slov představitelů společnosti Google je Inbox řešením pro ty, jejichž mailová schránka připomíná seznam úkolů někoho jiného. Neustále přichází nejrůznější požadavky, aktualizace stavu projektů, připomínky termínů – a místo efektivní práce a soustředění na důležité úkoly musí pracovník řešit samotnou poštu a její správu, která se tak z nástroje stává pracovní činností.

Analytik Zeus Kerravala ze společnosti ZK Research tvrdí, že Inbox dokáže tento problém pomoci odstranit. Podle něj je představuje elektronická pošta, jak ji v práci zažívá mnoho lidí, značnou ztrátu času. „Jsou lidé, kteří dostávají desítky i stovky emailů denně. Zorientovat se v nich a stanovit priority jejich vyřizování zabere hodiny času,“ říká Kerravala.

Někteří analytici se obávají, zda je vhodné nechat software rozhodovat o důležitosti jednotlivých zpráv ve velkém objemu pošty. Kerravala ale věří, že Inbox by mohl být alespoň prvním krokem – částečné řešení problému je stále lepší než ruční třídění. Pro podnikové využití je důležité i to, že Inbox funguje na stejné infrastruktuře jako Gmail, takže splňuje vysoká bezpečnostní kritéria.

Byl pro vás článek přínosný?