Hlavní navigace

GFI s řešením webové bezpečnosti pro SMB

5. 9. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Společnost GFI Software oznámila uvolnění nové verze GFI WebMonitor for ISA Server. Toto řešení administrátorům poskytuje kontrolu nad využitím firemního internetu.

Společnost GFI Software oznámila uvolnění nové verze GFI WebMonitor for ISA Server. Toto řešení administrátorům poskytuje kontrolu nad využitím firemního internetu.

GFI Webmonitor for ISA Server je nabízen ve třech edicích. Jedná se o WebFilter Edition, WebSecurity Edition a UnifiedProtection Edition, edici, která díky několika antivirovým jádrům zajišťuje bezpečné surfování, pomocí WebGrade URL filtru zvyšuje produktivitu práce a navíc implementuje politiku stahování souborů jednotlivými uživateli.

WebFilter Edition
GFI WebMonitor for ISA Server WebFilter Edition přichází s WebGrade – ručně tříděnou databází kategorií webů – a technologií web filtru. Administrátor získá plnou kontrolu nad stránkami, na které uživatelé smějí. Na druhou stranu může zablokovat přístup na jednotlivé kategorie stránek, jako jsou stránky pro dospělé, online hry, P2P a cestovatelské weby. WebFilter Edition dovoluje provádět jak web monitoring tak bandwidth monitoring. Administrátoři jsou nyní schopni proaktivně vynutit politiku společnosti, a to i pro každého uživatele zvlášť.

WebSecurity Edition
GFI WebMonitor for ISA Server WebSecurity Edition poskytuje nástroje, které potřebujete k vytvoření kontrolní politiky, k monitorování souborů stahovaných uživateli z internetu a k blokování konkrétních typů souborů, například mp3. GFI WebMonitor značně zvyšuje pravděpodobnost zachycení viru, a to především díky použití několika antivirových jader. Zablokováním přístupu na phishingové stránky omezuje WebSecurity Edition potenciální riziko sociálního inženýrství. K tomu využívá automaticky aktualizovanou databázi phishingových URL. V neposlední řadě docílíte i snížení rizika úniku dat zevnitř organizace.

UnifiedProtection Edition
Další vlastnosti společné pro obě edice zahrnují monitoring stránek, které uživatelé navštěvují, i monitoring stahovaných souborů; monitoring a blokování aplikací, které si z internetu stahují aktualizace; možnost sledování provozu (download a upload) a přístupy na URL; použití výjimek pomocí whitelistů a blacklistů; zabezpečený přístup ke konfiguraci a monitorovacímu rozhraní.

Autor článku