Hlavní navigace

EMC uvádí nástroj pro obnovu dat RecoverPoint

4. 3. 2008
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Společnost EMC oznámila zdokonalení své rodiny softwaru pro heterogenní ochranu dat pro lokální a vzdálenou replikaci, EMC RecoverPoint. Software EMC RecoverPoint nabízí zákazníkům možnost rychlé a nepřetržité obnovení dat s minimální hrozbou výpadku v případě nehody, poškození souborů nebo jiné podobné potíže. Toto řešení dosáhlo velkého komerčního úspěchu v roce 2007, když zaznamenalo trojnásobný meziroční růst tržeb a nově jej implementovalo do svého firemního informačního prostředí na 400 zákazníků.

RecoverPoint obsahuje ve verzi 3.0 nové klíčové prvky pro zákazníky, které zlepší ochranu, instalaci a správu dat a investice do nich. Nyní může EMC RecoverPoint chránit a replikovat tatáž data v kombinacích lokálních a vzdálených sítí. Běžná operační obnova i obnova v případě nehod tak maximalizuje ochranu, a stačí k tomu jen jediné řešení. EMC také přidala jedinečnou funkci RecoverPoint do systému síťově propojitelných datových úložišť EMC CLARiiON CX3. To zjednodušuje nasazení softwaru RecoverPoint v rámci pole datových úložišť a znamená to širší podporu hostovaných operačních systémů (host operating systems) a prostředí iSCSI a VMware.

Rodina softwaru RecoverPoint nyní nabízí rozšířenou podporu pro mnoho operačních systémů včetně Windows, VMware ESX, Linux a Solária. Řešení jsou plně testovaná a kvalifikovaná pro replikaci objemů souborových systémů VMware File System (VMFS) na polích CLARiiON CX3. Zákazníci mohou nyní díky této široké podpoře nasazovat RecoverPoint ve třech různých situacích:

  • Heterogenní prostředí datových úložišť, kde mohou zákazníci plně využít inteligentních Fibre Channel switch zařízení prostřednictvím EMC Connectrix.
  • Prostředí EMC CLARiiON CX3, kde mohou zákazníci využít procesorů datových úložišť, aby provedli rozdělování na úrovni diskového pole.
  • Prostředí, kde zákazníci využijí ovladače založené na hostech pro funkce funkcionalita rozdělování zápisových transakcí.

Nová technologie souběžné lokální a vzdálené (CLR) ochrany dat, kterou EMC RecoverPoint nabízí, znamená pro firmy úsporu – nejsou už potřeba dvě rozličná řešení pro zálohování typu CDP I CRR těch samých dat. Řešení nyní nabízí více flexibility pro replikaci a ochranu dat v mnoha kombinacích místních i vzdálených lokalit s menšími nároky na kapacitu úložiště, ať již jde o běžné operační aplikace nebo testování a vývoj. Navíc EMC zjednodušilo užívání díky podpoře CLR v grafickém uživatelském rozhraní (GUI). Zákazníci tak mohou data zobrazovat v novém stromovém zobrazení s jednotným rozhraním pro každou konzistentní skupinu, a to včetně průvodce pro konfiguraci, provozování a obnovování pracovních postupů.

Nová integrace softwaru EMC RecoverPoint s poli datových úložišť CLARiiON CX3 zjednodušuje nasazení a nabízí řešení pro úplnou obnovu v případě nehod pro nové a stávající prostředí síťově propojených datových úložišť CLARiiON CX3. Je to možné díky tomu, že software v rámci pole datových úložišť provádí zapisování a rozdělování dat. Tato nová schopnost je podporována napříč celou rodinou produktů RecoverPoint včetně nejjednodušší verze uvedené v roce 2007 - EMC RecoverPoint/SE. Pro zákazníky s CLARiiON CX3 je nasazení softwaru RecoverPoint daleko jednodušší, protože není třeba nasazovat ovladače hostových jednotek, snižují se náklady na instalaci a nasazení a umožňuje rychlé nasazení CDP a vzdálené replikace. Nakonec funkce rozdělování polí datových úložišť CLARiiON CX3 umožňuje ochranu typu CDP a CRR pro datové svazky připojené přes iSCSI a Fibre Channel konektivitu. To ještě více posiluje flexibilitu a komfort správy.

Doc D’Errico, viceprezident a hlavní manažer divize EMC pro infrastrukturní software, k tomu řekl: “Poslední verze softwaru EMC RecoverPoint řeší mnoho problémů, se kterými bojují datová centra, která využívají mnoho rozličných produktů pro místní a vzdálené obnovování v případě katastrofy. Zdokonalený software RecoverPoint nás výrazně odlišuje od konkurence, která nabízí produkty zaměřené pouze na určité fáze obnovy dat (tzv. point products). Navíc naše schopnost doplnit nejrozšířenější platformu datových úložišť na celém trhu – jakou je sada EMC CLARiiON CX3 – posiluje naši schopnost nabízet a implementovat pro naše zákazníky to nejkomplexnější řešení pro obnovování v případě katastrofy nebo výpadku, jaké je na trhu k dispozici.”