Hlavní navigace

EMC rozšiřuje své portfolio OEM pro vývojáře softwaru

7. 5. 2008
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

Společnost EMC dnes oznámila rozšíření svých produktových portfolií OEM Content Management, Capture a XML Data Management.

Společnost EMC dnes oznámila rozšíření svých produktových portfolií OEM Content Management, Capture a XML Data Management.

Tyto nabídky umožňují vývojářům začlenit do svých produktů sofistikované možnosti zachycování, správy bohatého obsahu a správy práv na informace. EMC má ke komunitě vývojářů dlouhotrvající závazek, a to pro nezávislé softwarové prodejce znamená, že mohou svým zákazníkům dodávat ještě kompletnější řešení, ještě rychleji mohou zásobovat nové trhy novými produkty a tak zvyšovat své celkové tržby a zisk.

EMC se díky dnešnímu oznámení stává ještě více kompletním zdrojem řešení pro správu podnikového obsahu (ECM), která jsou navrhována speciálně pro nezávislé dodavatele softwaru, kteří chtějí rychle a výhodně do svých aplikací vtělit nejlepší funkce a možnosti nabízené ve své třídě. Široká nabídka produktů EMC pro správu obsahu, které mají vývojáři k dispozici, nyní zahrnuje: správu dokumentů na podnikové úrovni, správu podnikových procesů, správu záznamů, správu práv na informace, správu dat XML a hostování řešení pro zachycování dokumentů.

Nejnovější přírůstek do rodiny EMC OEM je řešení Documentum XML Store OEM Edition pro správu dat XML — je navrženo tak, aby spravovalo technické informace, publikovalo komplexní dokumentace a kdekoliv sdílelo data. XML Store OEM Edition je nejrychlejší a nejškálovatelnější databáze XML, která běží na otevřených standardech a je vhodná pro obory, které hodně pracují s daty, jako je letecká doprava, výroba, publishing a veřejný sektor.

„Naše společnost DocZone.com nabízí hostování služeb správy obsahu XML, které našim zákazníkům pomáhají snižovat náklady na vytváření, překládání a vydávání technických publikací a online podpory. Chtěli jsme být první na trhu s řešením SaaS (Software jako služba), které využívá té nejlepší technologie databází XML,“ řekl Dan Dube, výkonný ředitel DocZone.com. „Vybrali jsme si EMC Documentum XML Store OEM Edition, protože splňuje podmínky otevřených standardů, nabízí silnou podporu pro vícejazyčný obsah a vysoký výkon. Technologie XML, které EMC nabízí pro uživatele typu OEM, nám nabízejí nejvíce škálovatelný výkon ze všech systémů pro správu obsahu XML, které jsme vyhodnotili. Naši zákazníci jsou závislí na naší hostované službě pro správu obsahu XML DocZone. Využití technologie EMC je proto velmi dobrým obchodním rozhodnutím.“

Sada EMC pro vývoj (Software development kit – SDK) správy práv na informace je zaměřená na softwarové vývojáře, aplikace Web 2.0 a prostředí software jako služba. Sada je dále připravena pro společnosti vytvářející vybavení pro produkty, které nabízejí vývojářům způsob, jak zajistit bezpečnost a kontrolu informací, aby bylo zajištěno, že citlivé informace budou bezpečné i při sdílení interním a externím. Tato nejlepší řešení na trhu jsou optimalizovaná pro vývojáře, aby je mohli snadno začlenit do svých aplikací a umožnit tak nezávislým prodejcům software, aby drželi krok se zvyšujícími se požadavky zákazníků.

Nabídka řešení OEM, kterou poskytuje EMC, je ukotvena v EMC Documentum Content Server OEM Edition, celosvětově první vnořitelné platformě pro správu podnikového obsahu (ECM) pro nezávislé prodejce softwaru. Využití Content Server OEM Edition jako vnořeného úložiště a platformy pro obsah výrazně snižuje náklady na vývoj a výzkum, které jsou třeba k vytvoření aplikace, která zahrnuje nestrukturovaná data, jako jsou dokumenty, obrázky, audio, video, reporty i zprávy. Content Server OEM Edition nabízí tu samou unifikovanou architekturu, rozhraní pro programování a funkcionalitu jako platforma EMC Documentum Enterprise Content Management (ECM), na kterou si zákazníci zvykli spoléhat.

Další klíčový člen rodiny OEM je software pro správu dokumentů EMC Documentum ApplicationXtender, který v elektronické podobě ukládá, organizuje a spravuje téměř každý typ podnikového obsahu. ApplicationXtender je založený na jednoduchém systému optimalizovaném pro Microsoft Windows/.NET a integruje zobrazování dokumentů, jejich prohlížení a komentování, správu reportů, průběh práce a služby pro správu dokumentů. ApplicationXtender je velmi snadné nasadit, integrovat a spravovat, nabízí okamžitý a na rolích založený přístup k obsahu buď z pracovního rozhraní plochy, nebo webového prohlížeče. Díky svému rychlému nasazení je to ideální volba pro středně velké firmy a divize firem.

Aby vývojáři mohli do svých aplikací začlenit funkci zachytávání obsahu, mohou si vybrat z rodiny produktů pro skenování papírových dokumentů EMC Captiva. Řešení Captiva jsou jedničkou na trhu, co se týče zachycování a inteligentního rozpoznávání dokumentů. Software dokáže automaticky plnit informační systém organizace, a to daleko rychleji, levněji a přesněji, než to dokázaly tradiční ruční zakládání dokumentů a ukládání dat. Prodejci softwaru tak mohou nabídnout rychlejší návratnost investic a větší kontrolu nad kompatibilitou než aplikace pro ECM bez možnosti zachycovat data. Oba softwary – EMC Captiva PixTools ISIS SDKs i Dispatcher API – nabízejí vývojářům možnost rychle vybudovat nebo integrovat sofistikované možnosti zachycovaní do svých aplikací.

Partneři mohou využít – aby doplnili nabídku produktů pro trh vývojářů OEM – také širokou škálu těch nejkvalitnějších programů pro vývoj aplikací a řešení, které jsou integrované v platformě Documentum prostřednictvím programů EMC Velocity2 Technology a ISV Program. Výhody zahrnují technickou podporu, přístup k tréninkovým programům, testování a certifikace interoperability aplikací a v neposlední řadě také podporu pro marketing a podnikatelský rozvoj.

Autor článku