Hlavní navigace

Dropbox zavádí nové funkce, aby přilákal firemní uživatele

10. 6. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © Julien Eichinger - Fotolia.com
Cloudová služba pro ukládání a sdílení dat Dropbox se snaží více proniknout do podnikové sféry a zavádí nové funkce, které by měly firmy přilákat. Jedná se mimo jiné o silnější nástroje pro správu, propojení s Active Directory nebo posílení bezpečnosti.

Dropbox se novými funkcemi a schopnostmi snaží oslovit firemní klientelu . Nové odstupňované administrátorské role umožňují delegovat běžné odpovědnosti, což může usnadnit život správcům, kteří mají na starosti rozsáhlé implementace Dropboxu. Nyní je možné přidělit administrátorská práva ve třech různých rolích s různou množinou oprávnění.

Podnikový instalátor umožňuje automatizovat vzdálenou instalaci podnikové verze Dropboxu na jakýkoli počítač s Windows.

Dropbox pracuje i na posílení bezpečnosti – nedávno získal certifikáty shody s normami ISO ohledně ochrany osobních údajů a nyní zjednodušil správcům vynucení dvoufaktorového ověřování při přihlašování. Zatím ve verzi beta je omezeně k dispozici nový konektor pro integraci s Active Directory a pracuje i na API pro další integrace.

Dropbox je jednou z online firem, která pronikla do podnikové sféry „vedlejšími vrátky“. Její bezplatné i poměrně levné placené služby si oblíbilo mnoho zaměstnanců a malých pracovních skupin a po svém IT začalo požadovat oficiální přístup pro pracovní účely.

Dropbox se snaží vybudovat pozici alternativního cloudového řešení  pro ukládání a sdílení dat konkurujícího společnosti Microsoft. Podle pozorovatelů má Dropbox šanci zejména u mladých firem, které se úmyslně vyhýbají tradičním řešením a velkých, zavedeným dodavatelům.

Zdroj: IDG News Service

Čtěte také:
→ Microsoft vypálil další salvu ve válce cloudových úložišť
OneDrive bude napříště bez omezení využité kapacity. Ovšem jen pro předplatitele služby Office 365.
→ Google vstoupil do dalšího kola cloudové války
Google následoval Microsoft, který aktuálně snížil ceny cloudových služeb Azure minulý týden.

Zaujal vás tento článek?
Zaregistrujte se k odběru našeho e-mailového newsletteru. Každý týden tak pohodlně získáte přehled o důležitých událostech v IT branži.

Byl pro vás článek přínosný?