Hlavní navigace

Dell dokončil akvizici společnosti EqualLogic

31. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dell dokončil akvizici společnosti EqualLogic v hodnotě 1,4 miliardy amerických dolarů. Získaná společnost je známá svými SAN úložnými řešeními.

"Pro zjednodušení výpočetní techniky jsou klíčové dvě věci: virtualizace a iSCSI," uvedl Michael Dell, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Dell. "Podniky dnes exponenciální rychlostí generují data a zvyšují spotřebu energii. Spolu s tím zároveň stupňují nároky na výpočetní techniku a její složitost. Spolu s naší sítí PartnerDirect využijeme iSCSI a virtualizaci k tomu, abychom zákazníkům nabídli jednodušší a cenově dostupnější ukládání a zpracování dat."

"Nárůst dat způsobuje, že zákazníci musí čelit mimořádně obtížným úkolům," uvedl Darren Thomas, viceprezident společnosti Dell a ředitel pro storage. "Ideálním řešením je bezpečné ukládání dat, které ovšem využívá stávající infrastruktury, jehož instalace zabere několik minut a ne dní. Musí být snadno rozšiřitelné dle aktuálních potřeb a plně kompatibilní s virtualizovaným IT prostředím. Právě taková je EqualLogic a všechny tyto hodnoty nyní poskytneme zákazníkům."

Kromě přímé nabídky produktů má Dell v plánu zachovat a rozvíjet program partnerských sítí. Současní partneři EqualLogic budou počínaje dneškem ve Spojených státech a později po celém světě zařazeni do programu PartnerDirect a získají nárok na nejnovější certifikaci Dell - Enterprise Architecture.