Hlavní navigace

Další várka "2008" produktů od Microsoftu

3. 4. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Windows Server 2008, SQL Server 2008 a Visual Studio 2008 byly oficiálně uvedeny na český trh.

Microsoft včera na český trh oficiálně uvedl serverový operační systém Windows Server 2008, vývojové prostředí Visual Studio 2008 a databázový server SQL Server 2008.

Oficiální uvedení proběhlo v pražské sportovní aréně HC Sparta Praha, která při této příležitosti přivítala více než 2 000 zákazníků, partnerů a IT profesionálů. Ti zde měli možnost zhlédnout skutečně netradiční show nazvanou „Serveronauti, cesta ke hvězdám“, kterou pro ně Microsoft připravil při příležitosti tohoto největšího uvedení profesionálních produktů v historii společnosti.

„Jsem rád, že mohu být osobně u uvedení takto špičkových produktů na český trh. Již podle prvních reakcí našich zákazníků, které jsou jednoznačně velmi pozitivní, je zřejmé, že nové verze těchto produktů, s jejich rozšířenými funkcemi a možnostmi, vnímají jako skutečný krok vpřed,“ říká Dalibor Lukeš, manažer serverové divize společnosti Microsoft.

Všechny tři produkty přinášejí vylepšení ve čtyřech základních oblastech. V první řadě se jedná o lepší podporu tvorby webových aplikací, jejich provoz a centrální správu. Druhou oblastí je flexibilita, jako je například virtualizace, která je prostřednictvím Hyper-V serveru nativní součástí Windows Serveru 2008, či vylepšený terminálový provoz. Dále došlo ke zvýšení bezpečnosti produktů, k přidání bezpečnostních nástrojů, jako je například Network Access Protection, a ke zlepšení bezpečnostní politiky. A konečně poslední, tedy čtvrtou oblastí, která doznala změn, je samotné jádro systému. S tím je pak spojeno například zvýšení výkonu, jednodušší implementace, efektivnější správa a díky tomu i celkové snížení nákladů na správu a provoz.

Produkty Windows Server 2008 a Visual Studio 2008 jsou již nyní dostupné v celé obchodní síti Microsoftu a je tedy možné si je okamžitě objednat. Databázový server Microsoft SQL Server 2008 je prozatím dostupný pouze v testovací verzi a jeho finální verze bude uvolněna v průběhu letních měsíců. Více informací o všech těchto produktech najdete na www.serveronauti.cz. Zde si také můžete stáhnout zkušební verze všech tří produktů.

Autor článku