Hlavní navigace

CRM data ve vašem inboxu: přichází aplikace Salesforce pro Outlook

30. 3. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © Mimi Potter - Fotolia.com
Přibližně před rokem společnosti Microsoft a Salesforce.com oznámily strategické partnerství a nyní se začínají objevovat první výsledky jejich spolupráce. Loni na podzim mezi oběma partnery proběhly diskuse o řadě plánovaných produktů a tento týden ve středu daly k dispozici první z nich, aplikaci Salesforce pro Outlook, za tím v beta verzi. Zdarma si ji mohou používat uživatelé Salesforce Enterprise Edition nebo vyšší verze.

Smyslem aplikace Salesforce pro Outlook je umožnit uživatelům z prostředí Outlook a Office 365 přístup ke kontaktům, zákaznickým účtům, potenciálním a rozpracovaným obchodním případům a uživatelům v systému Salesforce.com. Pokud tedy například obchodník obdrží e-mail od zákazníka, může si zobrazit veškeré související informace, aniž by musel opouštět Outlook.

Nová aplikace je k dispozici zdarma všem, kdo mají předplacenou verzi Salesforce Enterprise Edition nebo vyšší. Běží kompletně v cloudu a nevyžaduje instalaci žádného softwaru do počítače. Spolupracuje s Outlook 2013, Office 365, Outlook pro Mac a webovou aplikací Outlook (OWA).

„Produktivita a efektivita je vždy na prvním místě,“ říká Denis Pombriant, ředitel výzkumné společnosti Beagle Research Group. „Někteří obchodníci nejradši zůstávají v Outlooku, kde mají své e-maily, takže zpřístupnění dat ze Salesforce je pro ně významným přínosem.

Ačkoli si Microsoft a Salesforce navzájem v oblasti CRM konkurují – prvně jmenovaná společnost zde nabízí svoje řešení Dynamics – cílem jejich partnerství je integrace, jakou požadují jejich zákazníci. Mezi další vyvíjené produkty patří mobilní aplikace Salesforce1 pro zařízení s operačním systémem Windows a propojení mezi softwarem Salesforce a nástroji Microsoft Excel a Power BI.

Byl pro vás článek přínosný?