Hlavní navigace

Clusterware pro zákazníky podpory k systému Oracle Unbreakable Linux

1. 4. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Společnost Oracle oznámila, že zákazníci systému Oracle Unbreakable Linux s podporou na úrovních Basic a Premier mohou bez jakýchkoli dalších licenčních poplatků nebo plateb za podporu stáhnout a nasadit Oracle Clusterware.

Společnost Oracle oznámila, že zákazníci systému Oracle Unbreakable Linux s podporou na úrovních Basic a Premier mohou bez jakýchkoli dalších licenčních poplatků nebo plateb za podporu stáhnout a nasadit Oracle Clusterware.

Oracle Clusterware je přenosný clusterový software, který seskupuje jednotlivé servery do jediného funkčního celku. Sice je základní součástí produktu Oracle Real Application Clusters, ale může fungovat i samostatně a zajistit ochranu aplikací Oracle i jiných dodavatelů.

Oracle Clusterware umožňuje zajistit vysokou dostupnost aplikací a databází provozovaných v clusterovém prostředí – včetně databází Oracle s jednou instancí, aplikačních serverů Oracle, komponent produktu Oracle Enterprise Manager, databází třetích stran a jiných aplikací.

Clusterová řešení Oracle pro Linux jsou postavena na technologiích Oracle Clusterware a Oracle Cluster File System Version 2, kterou Oracle věnoval v roce 2006 pro začlenění do běžného linuxového jádra, a lze je podle potřeby používat společně i samostatně.

Od prvního vydání právě před rokem zajistil Oracle Unbreakable Linux komplexně podporovaný Linux podnikové kvality pro více než 2 000 zákazníků. Poskytuje zákazníkům jediný kontaktní bod pro veškerou softwarovou infrastrukturu spolu se zaručeno kompatibilitou softwaru Oracle. Podpora k systému Oracle Unbreakable Linux umožňuje společnosti Oracle poskytovat lepší odezvu, minimalizovat přerušení provozu systémů a zajistit vyšší spolehlivost pro zákazníky.

„Oracle Clusterware pro Oracle Unbreakable Linux vychází z našich dvacetiletých zkušeností s clusterovým softwarem a je jedním z prvních plně podporovaných řešení clusteringu pro Linux,“ řekl Angelo Pruscino, viceprezident společnosti Oracle pro serverové technologie. „Toto oznámení je dalším dokladem o snaze společnosti Oracle rozvíjet Linux technologickými vylepšeními a poskytováním podpory v podnikové kvalitě. To vše dělá z Linuxu škálovatelnější, dostupnější, ekonomičtější a celkově lepší podnikovou platformu pro naše zákazníky.“

Autor článku