Hlavní navigace

CleverTrack zajišťuje kvalitu softwarového projektu

1. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Cleverbee uvedla CleverTrack, nástroj pro řízení kvality softwarových projektů. Nový produkt se primárně používá pro fázi vývoje softwaru a umožňuje přehledně definovat a spravovat testy.

Systém nabízíme formou webové aplikace, takže zákazník není nucen cokoliv instalovat. V tom vidíme jednu z největších výhod CleverTracku“, řekl Michal Stepanek, CEO Cleverbee.

CleverTrack byl vyvinut s ohledem na potřeby softwarové firmy, lze jej však využít i v ostatních oborech. Systém plní také administrativní funkce spojené jak s plánováním, řízením, tak i s následným vyhodnocováním testů. Dokáže zanalyzovat současný stav projektu, testovat jej v jeho jednotlivých fázích a reportovat o výsledcích testů. V praxi tedy zastřešuje QA proces od sběru požadavků, přes definici testů, jejich plánování a spouštění. Následuje správa chyb a kompletní QA reporting.

CleverTrack integruje open source bugtracker přímo do prostředí aplikace a umožňuje integrovat také další bugtrackery. Díky spolupráci s UML nástroji propojuje jednotlivé fáze vývojového a testovacího procesu – a to vše v jedné webové aplikaci. Nástroj rovněž umožňuje pracovním týmům vytvářet testovací scénáře na základě požadavků a případů užití (UseCases)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku