Hlavní navigace

Citrix představuje novou verzi XenApp

2. 4. 2008
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Přední oborové řešení pro virtualizaci aplikací podporuje Windows Server 2008 a nabízí zákazníkům jednodušší způsob migrace.

Přední oborové řešení pro virtualizaci aplikací podporuje Windows Server 2008 a nabízí zákazníkům jednodušší způsob migrace.

Společnost Citrix Systems při příležitosti celosvětového uvedení produktu Microsoft Windows Server 2008 představuje novou verzi Citrix XenApp for Windows Server 2008. Produkt Citrix XenApp, vlajková loď této společnosti z produktové řady pro virtualizaci aplikací (dříve nabízená pod označením Citrix Presentation Server) je nepsaným standardem v oboru pro zajištění nejlepšího výkonu, zabezpečení a úspory nákladů při provozování aplikacích pod systémy Windows.

Microsoft v rámci celosvětového uvedení svého nového produktu v roce 2008 navštíví celkem 300 měst, přičemž se jedná o vůbec největší prezentační akci serverů v historii firmy, která by měla zasáhnout přes 250 tisíc profesionálů v oboru IT ve více než 26 zemích světa. Společnost Citrix coby tzv. platinový partner Microsoftu na tomto celosvětovém turné prezentuje svoji podporu produktu Windows Server 2008 v rámci kompletní skupiny svých výrobků pro virtualizaci.

Produkt XenApp v současnosti prochází celosvětovým beta testováním u největších zákazníků firem Citrix a Microsoft. První výsledky ukazují, že i nadále se bude jednat o nejrychlejší a nejpružnější způsob správy a poskytování aplikací na systémech Windows. XenApp díky podpoře produktů Windows Server 2003 i Windows Server 2008 umožní všem zákazníkům snazší migraci na Windows Server 2008. Je tomu tak proto, že se nevylučuje existence smíšených prostředí s efektivním využitím stávajících investic IT do serverového hardwaru i softwaru po celou dobu tohoto přechodu.

„Uvedení produktu Windows Server 2008 představuje pro Microsoft významný milník v existenci této firmy a pro naše společné zákazníky znamená výrazný technologický přínos,“ uvedl Gordon Payne, starší viceprezident a generální ředitel divize Delivery Systems ze společnosti Citrix Systems. „Spolupracovali jsme s Microsoftem a náš produkt XenApp jsme před tímto uvedením vyladili, abychom i nadále působili jako hybná síla inovací na platformě Windows. Naše komplexní řešení virtualizace v rámci Citrix Delivery Center efektivně využívají této nové platformy, kterou zároveň rozšiřují, a tak poskytují IT organizacím ten nejlepší způsob poskytování aplikací pro koncové uživatele.“

Společnosti Microsoft a Citrix již více než 18 let nepřetržitě spolupracují na vyvíjení technologických inovací na platformě Windows. Kromě dlouhodobé spolupráce v oboru virtualizace aplikací tyto dvě společnosti v lednu 2008 rozšířily své partnerství na související trhy virtualizace desktopů a serverů. Výsledkem rozšířeného partnerství je, že Citrix nyní zajišťuje komplexní infrastrukturu pro virtualizaci – od serverů přes aplikace až po desktopy – pro Windows Server 2008 i Windows Server 2008 Hyper-V. Citrix a Microsoft díky tomuto obchodnímu partnerství podpoří interoperabilitu a vzájemnou kompatibilitu platformy Windows v rámci řešení virtualizace serverů s produktem Citrix XenServer, řešení virtualizace aplikací s produktem Citrix XenApp a řešení virtualizace desktopu s produktem Citrix XenDesktop.

XenApp efektivně využívá platformy Microsoft Windows Server k vytvoření komplexního řešení pro poskytování aplikací na platformě Windows, které je nejen bezpečné, ale i efektivní vzhledem k vynaloženým nákladům. Jeho přínosem je vyšší pružnost, snazší správa, lepší zabezpečení i výkon, díky nimž je poskytování aplikací uživatelům na platformě Windows ideální volbou. Firmy Citrix a Microsoft díky produktům XenApp, XenServer a XenDesktop v kombinaci s platformou Microsoftu vyvinuly nejkomplexnější sadu řešení pro virtualizaci, na jejichž základě mohou zákazníci budovat skutečně dynamické infrastruktury IT.

„Naši zákazníci uvádějí, že nejlepší řešení pro virtualizaci budou komplexní, bezpečná a dobře začleněná do stávajících prostředí Microsoftu,“ uvedl Bob Muglia, starší viceprezident divize Server and Tools Business z firmy Microsoft Corp. „Velice nás těší, že spolupracujeme s firmou Citrix na nabídce kompletní sady produktů pro virtualizaci, která umožní existenci skutečně dynamických datových center a v budoucnu splní kritické požadavky našich zákazníků z řad podniků.“

Autor článku