Hlavní navigace

Citrix přebírá Ardence

10. 1. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Citrix Systems oznámil převzetí společnosti Ardence. Tato akvizice rozšiřuje infrastrukturu Citrixu pro end-to-end poskytování aplikací a má umožnit poskytování objektů servisně orientované architektury (SOA) v reálném čase.

Ardence má nyní zhruba 100 zaměstnanců a přes 3 000 zákazníků, např. Time Warner Cable, Hollywood Video, Boeing, Ministersvo obrany USA a Ministerstvo energetiky USA.

Finanční podmínky převzetí nebyly zveřejněny, akvizice má být ukončena v první čtvrtině roku 2007. Citrix očekává, že se bude podílet na obratu společnosti ve fiskálním roce 2007 zhruba 15 až 18 miliony dolarů a bude mít minimální dopad na cenu firemních akcií.

Po ukončení transakce zůstane tým společnosti Ardence a vývoj jejích produktů i nadále ve Walthamu (Massachusetts, USA), a podřízen bude divizi Citrixu Management Systems Group, která sídlí také v oblasti Bostonu.

Vidíme, že se trh virtuálních desktopů zrychluje kvůli spoustě vlivů – jde o plánované migrace na Windows Vista, problémy s desktopy a bezpečností dat, zvýšený důraz na náklady na vlastnictví u pracovních desktopů, offshorový vývoj softwaru a obnovování provozu po haváriích a projekty pro zajištění business continuity,” uvedl Lou Shipley, generální manažer a group viceprezident Management Systems Group společnosti Citrix.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku