Hlavní navigace

Citrix bude podporovat Windows Server 2008

29. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Citrix Systems, výrobce infrastruktury pro poskytování aplikací, oznámila úplnou podporu pro Microsoft Windows Server 2008 a Windows Server 2008 Hyper-V.

Tato možnost pomůže zajistit součinnost a vzájemnou kompatibilitu s platformou Windows pro řešení virtualizace desktopů pomocí Citrix XenDesktop a rovněž pro řešení virtualizace serverů pomocí XenServer.

Oznámení znamená další rozšíření dlouhodobé podpory společnosti Citrix pro platformu Windows Server jako základu pro její vlajkový produkt Citrix Presentation Server. Presentation Server zajišťuje kompletní firemní systém pro poskytování aplikací na bázi Windows.

Virtualizační infrastrukturní produkty Citrixu podporují rozsáhlou sadu "dynamických virtualizačních služeb", které poskytují hlavní komponenty end-to-end virtuální infrastruktury - od serverů přes aplikace až po desktopy. Tyto podpůrné technologie sahají od základních inovací v protokolech pro poskytování virtuálních prostředků až po převratné novinky ve streamování pracovních úkolů aplikace. Nové dynamické virtualizační služby, například streamování virtuálního stroje (virtual machine - VM) v reálném čase, součinnost VM, velmi výkonné VM úložiště dat a vysoká dostupnost VM umožní Citrixu v budoucnu dále obohatit Windows Server 2008 Hyper-V prostřednictvím řešení XenServer pro virtualizaci serverů a XenDesktop pro virtualizaci desktopů.

Jako součást svých služeb pro zajištění součinnosti VM vyvíjí společnost Citrix také technologii, která umožní přenositelnost VM mezi řešením XenServer a Windows Server 2008 Hyper-V. Podporou Xen hypervisoru a Windows Server 2008 Hyper-V umožní společnost Citrix IT organizacím posílit heterogenní virtualizační prostředí pro různé pracovní úkoly, datová centra nebo provozní jednotky v rámci organizace.