Hlavní navigace

Avnet odkupuje firmu Horizon Technology Group

23. 7. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Avnet tak posiluje svoji pozici na trhu ve Velké Británii a rozšiřuje své geografické pokrytí do Irska.

Společnost Avnet dnes prostřednictvím své dceřiné společnosti Avnet (Holdings) Limited oznámila, že její nabídka na odkoupení společnosti Horizon Technology Group plc (Horizon) byla ve všech ohledech bezvýhradně přijata. Jak bylo již dříve oznámeno, všichni akcionáři společnosti Horizon obdrží částku ve výši 1,18 eur za akcii, což odpovídá hodnotě vlastního kapitálu v přibližné výši 98,5 milionů eur (156,1 milionů dolarů). Společnost Horizon je předním integrátorem technických služeb a distributorem produktů informačních technologií ve Velké Británii a Irsku. Předpokládá se, že v důsledku této transakce vzrostou tržby společnosti ve fiskálním roce 2009 přibližně o 0,10 dolaru na akcii (bez započtení nákladů na integraci), což podpoří cíle společnosti Avnet směřující k dlouhodobé návratnosti investic.

Společnost Horizon se stala jednou z předních společností zabývajících se integrací a distribucí systémů ve Velké Británii a Irsku. Distribuční aktivity společnosti Horizon se zaměřují na prodej firemních serverů, paměťových zařízení, síťových prvků, zabezpečení a komunikačních produktů od předních dodavatelů, jakými jsou např. Sun Microsystems, EMC, F5 Networks, Juniper, IBM, Nortel, Oracle a Tandberg. Vedle těchto tradičních distribučních aktivit společnost Horizon prostřednictvím své obchodní jednotky pro klientská řešení (Client Solutions) spolupracuje s hlavními dodavateli softwaru, jakými jsou např. BMC, Microstrategy a SAP, díky nimž je schopna nabízet kompletní portfolio vývojových a implementačních služeb. V roce 2007 dosáhly celkové tržby společnosti Horizon částky ve výši 288 milionů eur a hodnota EBITDA před započtením mimořádných položek činila 10,7 milionů eur. Společnost Horizon bude začleněna do evropské divize technologických řešení (European Technology Solutions) společnosti Avnet.

John Paget, prezident divize technologických řešení (Technology Solutions) k tomu dodal: „Tato akvizice posiluje naši konkurenceschopnost na trhu distribuce produktů informačních technologií ve Velké Británii, neboť rozšiřuje naše produktové portfolio v rychle rostoucích segmentech, včetně paměťových zařízení, síťových prvků a zabezpečení. Rozšiřuje také naše geografické pokrytí o trh distribuce produktů informačních technologií v Irsku, přičemž přináší řadu služeb a možností, které podporují naši strategii dodávat kompletní řešení splňující stále složitější požadavky našich zákazníků.“

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku