Hlavní navigace

Avid uvádí na trh VideoRAID

12. 5. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Společnost Avid Technology představila další generaci výkonných diskových polí pro ukládání dat - Avid VideoRAID ST a Avid VideoRAID SR.

Společnost Avid Technology představila další generaci výkonných diskových polí pro ukládání dat - Avid VideoRAID ST a Avid VideoRAID SR.

Tato řešení představují kombinaci technologie SATA (Serial Advanced Technology Attachment) a real-time výkonu, a zajišťují ochranu dat v případě selhání diskové jednotky. Narozdíl od jiných řešení RAID, která nemohou být používána během obnovy disku, pomáhá řešení Avid VideoRAID uživatelům šetřit čas při vytváření digitálního obsahu tím, že udržuje plný výkon systému a chrání data, zatímco na pozadí probíhá obnova disků.

Uživatelé mají také možnost využívat funkce real-time playbacku, a to až pro dva streamy nekomprimovaného HD média na pouhých osmi discích Avid VideoRAID. Avid navíc nabízí všem novým uživatelům VideoRAID ST a SR tříletou záruku na řídicí mechaniku a doplňky a bude zdarma poskytovat rozsáhlou výměnu jednotlivých částí.

Diskové sestavy Avid VideoRAID ST a SR jsou k dispozici v 5diskovém toweru (ST) nebo v 16diskovém rackovém šasi (SR). Podporují širokou řadu systémů Avid pro úpravu videa, včetně nedávno představených řešení Media Composer, Symphony Nitris a NewsCutter, stejně jako aplikace jiných výrobců díky standardu SAS. Tyto produkty jsou výkonné díky technologii RAID (Reduntant Array of Inexpensive Disks), jež zvládne několikanásobné streamy nekomprimovaných SD a HD médií a zároveň nabízejí kapacity od 2,5 TB do 16 TB v rámci jednoho zařízení.

Nové vlastnosti technologií Avid VideoRAID ST/SR:
• Ochrana před ztrátou obsahu - Real-time parita RAID umožňuje činnost systémů na plný výkon bez ztráty dat. Uživatelé mají nyní možnost dokončit stávající práci i v případě výpadku disku bez toho, aniž by došlo ke ztrátě médií a bez potřeby okamžité výměny disku.
• Plný výkon během obnovy disku - Avid VideoRAID ST /SR snižují náklady spojené s časovými prostoji systému díky možnosti plné funkcionality během procesu obnovy disku či jeho výpadku. Jakmile je obnova dokončena, Avid VideoRAID pokračuje v kompletní ochraně obsahu.
• Flexibilita konfigurací - Uživatelé mohou konfigurovat systémy dle jejich specifických požadavků a mohou si zvolit kapacitu disku. K dispozici jsou modely 5–16diskových polí s podporou až dvou polí na jeden procesor. Podporované kapacity se pohybují v rozmezí 2,5 TB až 16 TB.
• Redundantní napájení (u modelů VideoRAID SR) - Díky robustním zdrojům napájení, jež umožňují sdílení zátěže, mohou uživatelé těžit z výhody zvýšené ochrany za nižšího tlaku na své systémy, zatímco disková pole pracují na jeden zdroj napájení bez jakéhokoliv přerušení.
• Snímatelné řadiče, disky a zdroje napájení - Komponenty mohou být jednoduše odejmuty, čím se zrychluje a zjednodušuje obsluha a prodlužuje užitná doba.
• Optimalizace pro použití s ostatními systémy a softwary Avid - Uživatelé mohou benefitovat ze zvýšené produktivity díky pečlivému testování Avid VideoRAID ST a SR na systémech a softwarech Avid pro úpravu videa.

Cena a dostupnost
Zahájení dodávek nových řešení Avid VideoRAID je plánováno na druhé čtvrtletí 2008. Ceny budou začínat na 98 500 Kč (bez DPH) za 2,5TB sestavy.

Autor článku