Hlavní navigace

Autodesk uvádí nejnovější verzi souboru aplikací pro průmyslový design

25. 4. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Společnost Autodesk dnes představila na českém trhu Autodesk AliasStudio 2009, nejnovější verzi produktové řady AliasStudio, která poskytuje soubor nástrojů pro proces průmyslového navrhování.

Společnost Autodesk dnes představila na českém trhu Autodesk AliasStudio 2009, nejnovější verzi produktové řady AliasStudio, která poskytuje soubor nástrojů pro proces průmyslového navrhování.

A dále Autodesk Showcase 2009, která pomáhá vytvářet přesná, vysoce realistická znázornění z 3D CAD dat, na jejichž základě mohou přijímat informovaná rozhodnutí o digitálních prototypech.

Aplikace Autodesk AliasStudio 2009 pomáhají společnostem rychleji vytvářet kvalitnější návrhy a umožňují návrhářům digitálně zachycovat jejich nápady od výchozích skic až po 3D koncepční modely. Počínaje integrovanými nástroji pro kreslení a konče zdokonalenými funkcemi modelování a zpětného inženýrství, produkty AliasStudio řeší jedinečné kreativní požadavky celého postupu návrhu výrobků a dopravních prostředků.

Díky inovovaným funkcím ambientního stínování a rozšířené knihovně realistických materiálů umožňuje nová verze Autodesk Showcase 2009 snáze než kdy předtím prezentovat a revidovat návrhy pro rozhodování o produktech a prezentaci. Aplikace Showcase získává data z různých 3D zdrojů včetně aplikace Autodesk Inventor.

„Autodesk AliasStudio je dnes do jisté míry asi nejprestižnějším softwarovým nástrojem pro designéry vůbec - např. v současné době AliasStudio používá 99 % studií, které připravují konceptuální design pro automobilový průmysl,“ říká Michal Jelínek, Senior Design Consultant ve společnosti Autodesk. „Využití AliasStudia ale není omezeno jen na automobilový průmysl, stejně snadno vytváří koncepty také v segmentu spotřebního zboží. V případě spotřebitelského segmentu je sice vytvoření koncepčního modelu datově méně náročné, nicméně zde se hraje o čas – spotřební zboží musí být uvedeno na trh rychle. A je zase výhodou softwaru AliasStudio, že poskytuje potřebnou rychlost a kvalitu.“

Nové verze produktů AliasStudio a Showcase pomáhají společnostem, které čelí následujícím výzvám:

  • Pro udržení náskoku před konkurencí je třeba neustále vytvářet nové a nové návrhy;
  • Ve fázi technologického vývoje dochází k nežádoucím změnám nebo ztrátám záměru návrhu;
  • Přechody mezi různými softwarovými aplikacemi narušují pracovní tok návrhů;
  • Čekání na schválení návrhů zdržuje projekty;
  • Obtížná spolupráce návrhářských a projekčních týmů v oblasti 3D dat.

Uváděná řešení Autodesk pro koncepční design jsou plně v souladu s přístupem digitálního prototypování, jež posiluje konkurenční přednosti výrobců. „Výrobci si osvojují digitální prototypování jako způsob, jak udržet krok s tržními trendy, vyrovnat se s rostoucí poptávkou po efektní stylizaci spotřebního zboží a nutností rychleji uvádět výrobky na trh.“ říká analytička Gisela Wilson, ředitelka programu řešení správy produktů, projektů a portfolií ze společnosti IDC, která nedávno vydala zprávu o konkurenčních výhodách digitálního prototypování pro současnou výrobu. „Navíc návrháři mohou vyzkoušet velké množství variant návrhu, protože mohou návrhy realizovat mnohem rychleji než s fyzickými prototypy.“

Zpráva zdůrazňuje silnou konkurenční pozici Autodesku na trhu řešení pro digitální prototypování, kterou si Autodesk získal svým komplexním a neustále vyvíjeným produktovým portfoliem. „Autodesk má všechny předpoklady být jasným lídrem na poli digitálního prototypování – od průmyslového návrhu a špičkových vizualizací až po výrobu – se svou širokou nabídkou produktů pro navrhování nových výrobků, vývoj a správu dat,“ dodává Gisela Wilson.

Autor článku