Hlavní navigace

Alcatel-Lucent: tržby klesly, zakázek však přibývá

21. 5. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Alcatel-Lucent kupuje firmu NetDevices, která nabízí technologií pro podnikové sítě. Alcatel-Lucent si od akvizice slibuje, že díky ní bude moci poskytovat širší servis při transformaci firemních sítí a jejich služeb.

NetDevices dodává pod názvem Unified Service Gateway platformy pro správu rozsáhlých podnikových sítí. Firma byla založena v roce 2003 a má 45 zaměstnanců, kteří pracují v Sunnyvale v Kalifornii a v Bangalore v Indii.

Alcatel-Lucent rovněž zveřejnil finanční výsledky za první čtvrtletí 2007. Tržby poklesly o 8 % oproti stejnému období v roce 2006 a dosáhly hodnoty 3,882 miliard eur. Upravený výnos na akcii je 0,09 eur. Příjmy divizí pevných linek a podnikových sítí v prvním čtvrtletí rostly a v posledním období podle firmy obecně také vzrostl počet objednávek: Několik tisíc kilometrů optických kabelů dodá Alcatel-Lucent francouzskému státnímu provozovateli elektrické přenosové soustavy firmě RTE. Společnost získala zakázku od jedné z největších indonéských mobilních sítí na rozšíření sítě GSM/GPRS na ostrově Sumatra. Alcatel-Lucent také oznámil položení posledních metrů kabelu spojující marocké pobřežní město Asilah s francouszkým přístavem Marseille. Tato zakázka byla určena pro největšího marockého telekomunikačního operátora Atlas Offshore.

Integrace dříve samostatných firem Alcatel a Lucent zatím podle představitelů firmy v roce 2007 přineslo úspory nákladů ve výši 600 milionů eur.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku